#Pădureamea

 Paula locuiește împreună cu mama sa într-o căsuță mică și prăpădită de la marginea satului. În fiecare zi, însă mai ales dimineața, pleca în cel mai plăcut spațiu, în pădure.

Pentru ea, acea pădure era mai mult decât un simplu loc, era un univers întreg, plin de mister și frumusețe. Pădurea era ca o operă de artă vie, cu fiecare copac și fiecare plantă având rolul său bine definit în această simfonie a naturii. Singurii ei prieteni erau animalele, care de fiecare dată la venirea fetei o întâmpinau. Dimineața, păsările își începeau serenada lor matinală, la care participau toate viețuitoarele. Paula iubea animalele pădurii cu o pasiune de nedescris. Fiecare creatură, de la cea mai mică veveriță până la cel mai măreț cerb, îi stârnește admirația. Când se plimbă printre copaci, simte o pace interioară, ca și cum fiecare îi șopteau secretele lor. Mirosul de iarbă verde, aer proaspăt și flori parfumate îmbătau pe oricine.

În pădure, își găsea liniștea interioară și se simțea conectată la tot ce este viu și frumos în jurul ei.

Panuța Ana, elaborat de eleva Cl. a VIII C

Coordonator: Balan Tatiana

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici  „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит