Puterea prieteniei #Pădureamea

 În adâncurile oceanului trăiau doi prieteni :o sirenă pe numele Iris și amicul ei delfin,Andy. Împreună,ei doreau sa găsească comoara despre care toți vorbeau.Era spus ca în comoară se găseau diverse pietre,fiecare avand proprietatea lor magică.

Amicii și-au început călătoria,au căutat pe lângă casele lor, printre coraluri, în peșteri, însă fără nici un succes. Au înțeles ca unicul loc unde ar putea să fie bogăția este acolo unde nu au permisiunea sa meargă,un spațiu întunecat unde des au loc vârtejuri de apă. Însă Iris si Andy erau determinați sa termine ceia ce și-au pus in plan, așa că au plecat in locul întunecat, regretând asta din prima secundă.Au nimerit într-un vârtej puternic, însă au înțeles ca nu erau doar ei acolo dar și un grup de pești care aveau același scop ca și ei.Cu toții au reușit să iasă din vârtej, și au continuat căutarea comorii. 

După ce au căutat un timp îndelungat,au găsit o cutie din care ieșeau raze de lumină, deschizând-o,au găsit sute de pietre magice,pe care le-au împărțit între ei.La sfârșit s-a înțeles că doar cu ajutorul prieteniei au găsit comoara, mulțumindu-se între ei,au rămas prieteni până la adânci bătrâneți.

Bostan Anastasia, coordonator Balan Tatiana, Liceul Teoretic “Pro Succes”.

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”,mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.







Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит