Pădurea #Pădureamea

 Pădurea, o adunătură de minuni ale naturii pe care le poți admira ore în șir. Aici zi de zi auzi triluri de păsărele, mierle care își fac glasul auzit cântând, umplund pădurea cu al ei special sunet. 

Ciocănitorile-doctorii ei se trudesc zi de zi pentru a lecui copacii cei deși și înfrunziți, ce alcătuiesc o baltă de frunze verzi ca smaraldul deasupra pământului păduratic. Pe pământ putem admira mii de ciupercuțe care își organizează propriul bal mascat prezentându-și căciulițele colorate și unice ce se ascund prin iarba deasa, verzuie în care abia-abia se văd micuțele furnici. Pe margini sunt flori de toate felurile, romanițe, ghiocei și viorele pe care mereu ții milă să le culegi pentru a nu striga vre-un detaliu din acest tablou al pădurii. E imposibil să nu observăm tufișurile cu mure, coacăze sau afine pe care din dată ce le gustăm nu ne mai putem opri din a sabotat acest gust proaspăt.

 Pădurea este un dar din partea naturii, pe care trebuie să o prețuim și să-i păzim locuitorii, deoarece ea la rândul ei ne oferă o doză de aer curat și nepoluat.

Прозоровская Юлия и Кукулеску Даниэла, учащиеся 6 класса «Б» теоретической средней школы «Универсул», г. Кишинёв.




Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит