Pădurea și viața din ea #Pădureamea

 Ce mari sunt minunile creației și ce mare satisfacție are omul să le admire! Sunt un copil năstrușnic și-mi place să alerg, să zburd și să mă bucur de tot ce poate vedea ochiul. 

Dintre minunile țării mele, pădurea este Regina naturii în care se manifestă o lume deosebită a animalelor și a păsărilor, o lume care fascinează, o lume ce ne amintește de o viață de Paradis. Locuiesc la, aproximativ , 10km de pădure și, deseori, merg în pădure cu părinții sau la vila prietenilor de familie. Aici timpul parcă se oprește, vegetația bogată ne oxigenează plămânii, iar creierul gândește altfel. Copacii impresionează prin înălțimea și forma lor creând imagini de poveste și muză de inspirație pentru orice artist. 

Ce frumos e să examinezi ceea ce a creat Dumnezeu pentru sufletul și firea noastră! Este bine să acordăm atenție ingrijirii pădurii și viețuitoarelor ei. Să plantăm arbori și să întinerim pădurea. Să nu uităm că ea ne asigură viața și că este cea mai bogată în culori și forme impresionante.

Să ocrotim natura ca sa ne prelungim viața! 

Livadaru Natan și Șchiopu Alexandru,

elevii clasei a VI-a B, Liceul Teoretic „Universul” mun.Chișinău




Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит