«Ласточкин дом» ждёт гостей для незабываемого отдыха
RU (RO)
Новый пансионат открыл свои двери в селе Требужены.
Одна из лучших причин посетить Молдову — провести время
в сельской местности и насладиться гостеприимством,
традиционной едой и обычаями этого места,
воссоединиться с природой в тихом месте для незабываемого отдыха.
Пансионат "Casa Rândunicii" расположен в районе с уникальными
ландшафтами в Молдове, между скалистыми берегами села Требужены,
ставшего точкой притяжения в Культурно-природном заповеднике
"Оргеюл Векь".
Инициативу семьи Бузилэ по развитию бизнеса в сфере туризма
подтолкнул опыт их родителей, которые в 2011 году сделали первые
шаги в этой новой для сельской среды деятельности.
Гостевой дом, построенный рядом с родительским домом,
спроектирован в соответствии с местными архитектурными традициями,
но с современной внутренней отделкой, обеспечивающей комфорт
самому взыскательному туристу.
«Casa Rândunicii» имеет 4-комнатную вместимость, летнюю террасу и
игровую площадку для детей, закрытую террасу для проведения
мероприятий и традиционный винный погреб.
Хозяева будут рады приветствовать гостей традиционными местными
блюдами, приготовленными из местных овощей и продуктов.
O nouă pensiune și-a deschis porțile în satul Trebujeni. Ești binevenit la „Casa Rândunicii” pentru o vacanță de neuitat.
Unul dintre cele mai bune motive pentru a vizita Moldova este să petreci timp în peisajul rural și să te bucuri de ospitalitatea, mâncarea tradițională și obiceiurile locului, să te reconectezi la natură într-un loc cu multă liniște pentru o vacanță de neuitat.
Pensiunea „Casa Rândunicii” se regăsește într-o zona cu peisaje unice în Moldova, între malurile stâncoase din satul Trebujeni, devenit un punct de atracție în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Inițiativa familiei Buzilă de a dezvolta o afacere în turism a fost încurajată de experiența părinților, care au făcut primii pași în această activitate, una nouă pentru mediul rural în anul 2011.
Pensiunea construită în apropierea casei părinteşti a fost proiectată în conformitate cu tradiţiile arhitecturale locale, dar cu finisaje interioare moderne, care oferă confort celui mai pretențios turist. „Casa Rândunicii” are o capacitate de cazare de 4 camere, o terasă de vară şi un teren de joacă amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor şi cramă tradiţională. Gazdele vor fi bucuroase să întâmpine oaspeții cu bucate tradiţionale şi specifice zonei, pregătite pe baza legumelor și alimentelor locale.
Lansarea pensiunii a fost aplaudată de invitați de onoare, printre care Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, directorul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID), Scott Hocklander, directorul Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, Ion Ceban și primarul satului, Cristina Gandrabur.
În deschiderea evenimentului, Ministrul Culturii le-a urat gazdelor bun augur și succes în dezvoltarea pensiunii, menționând că frumusețea naturii, cultura, tradițiile și ospitalitatea moldovenilor fac ca turiștii să îndrăgească aceste locuri și să revină în Moldova. Dl Prodan a adus mulțumiri USAID Moldova pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea turismului rural pe parcursul anilor și a subliniat importanța susținerii proiectelor de suflet care reînvie viața satului.
Lansarea pensiunii „Casa Rândunicii” completează oferta turistică existentă în regiune, pe lângă alte șase pensiuni care au fost suținute istoric de USAID să-și extindă și modernizeze capacitățile de cazare, astfel, cele 7 pensiuni formează un centru de atracție culturală și de agrement în satul Trebujeni. Recunoscând importanța infrastructurii pentru industria turismului, USAID sprijină antreprenorii din mediul rural să investească în dezvoltarea pensiunilor și să diversifice produsele turistice.
Pensiunea „Casa Rândunicii” este unul dintre cei 20 de beneficiari ai programului de granturi implementat de către Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul programului este de a constribui la consolidarea infrastructurii și a produselor turistice pentru depășirea dificultăților generate de impactul pandemiei asupra sectorului turismului.
Scott Hocklander, director misiune USAID Moldova, a spus: ”Vreau să felicit gazdele pentru decizia de a se lansa în această activitate antreprenorială cu multă hotărâre și pasiune pentru a-și păstra rădăcinile. Și mai mult apreciez curajul dumneavoastră, având în vedere criza din regiune și perturbările pe care sectorul turismului din Moldova s-a străduit să le depășească în ultimii doi ani. În acest context dificil, sectorul de ospitalitate va miza din nou pe călătorii interni și aici este important să se ajusteze oferta cu facilități de agrement și infrastructura care răspunde la cererea existentă”.
Povestea de succes a satului Trebujeni a demonstrat impactul pozitiv al participării comunității în extinderea oportunităților de angajare și generare a veniturilor, conservarea meșteșugurilor și a patrimoniului cultural pentru dezvoltarea unei zone rurale viabile.
Prezent la eveniment, David Morgan, managerul proiectului MCTA în cadrul companiei implementator „International Development Group Advisory Services” (IDG), a subliniat sprijinul multilateral acordat sectorului turismului într-un timp record. Dl Morgan a apreciat deschiderea Ministerului Culturii pentru susținerea inițiativelor regulatorii și consolidarea capacităților de dezvoltare a turismului în Moldova, dar și parteneriatul lucrativ între echipa MCTA și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) pentru implementarea cu succes a agendei proiectului.
Комментарии
Отправить комментарий