Vocea Pădurii #Pădureamea

 În adâncul unei păduri fermecat, există o entitate misterioasă numită Vocea Pădurii. Ea ghidează animalele, păsările, insectele și are grijă de ele ca nu cumva să li se întâmple ceva.

Vocea Pădurii nu iubește oamenii, pentru că îi e frică ca nu cumva vreunul să-i rănească copiii. Ei îi place armonia din pădurea lor și ar face ori ce să o mențină așa.

Într-o zi însă, un călător venit de departe, puse piciorul în pădurea lor. Acest călător era un om bun, care pur și simplu venise să exploreze pădurea și să se bucure de frumusețea ei. Însă Vocea Pădurii nu știa lucrul acesta și îl văzuse de îndată ca o amenințare. Ea își trimise copiii mai mari - porcul mistreț, cerbul, ursul și lupul să-l alunge de pe pământurile lor.

Cu toate acestea, o mică veveriță, care putea vede binele în acest călător, fugise spre Vocea Pădurii pentru a-i aduce la cunoștință adevărata natură a străinului. La început, Vocea Pădurii nu a ascultat-o, însă după ce mica veveriță a continuat să insiste, ea s-a lăsat bătuta și și-a chemat copii înapoi, iar călătorul a rămas teafăr.

Vocea Pădurii a înțeles că există și bine în oameni și că nu toți sunt ființe meschine, care le vor răul viețuitoarelor pădurii.

Cotruță Roberta, Liceul Teoretic „Pro Succes”

Coordonator - Balan Tatiana. Liceul Teoretic „Pro Succes”

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.





Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит