Generați de viețuitoare  #Pădureamea

 Într-o pădure din Republica Moldova, deasă și misterioasă, locuiește o bufniță bătrână și înțeleaptă, Bubo, care observă tapiseria vibrantă a vieții care se desfășoară. Printre locuitori se află o veveriță răutăcioasă pe nume Saturn, care pornește într-o călătorie fascinantă.

La un moment dat, tot cățărându-se din copac în copac, Saturn devine captivată de un pește grațios de pe suprafața apei unui pârâu sclipitor și apoi, urmărește în continuare cursul pârâului din pădure. Pe parcurs, ea întâlnește insecte care bâzâie, fluturi ca bijuterile, albine harnice și libelule. Saturn descoperă, de asemenea, un cor de broaște la un iaz și află apoi că locul în care se află iazul este o grădină secretă împodobită cu flori delicate din Cartea Roșie a Republicii Moldova. Ascuns de frunzele unui copac imens, bătrânul Bubo o surprinde pe Saturn, ca mai apoi, Saturn să îi împărtășească aventurile cu el. 

Bubo, care transmite cunoștințe străvechi despre echilibrul delicat al pădurii, o convinge pe veveriță de armonia locuitorilor pădurii, Saturn devine un gardian și, alături de Bubo, protejează pădurea și creaturile ei. Poveștile lor împletite lasă o moștenire de durată, permițând pădurii să prospere sub ochii lor vigilenți.

Negrescu Alexandrina, elevă în clasa a VIII-a „B” Liceul Teoretic „Pro Succes” Chișinău

Coordonator: Balan Tatiana, profesoară de geografie.

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.








Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит