Pădurea Republicii Moldova #pădureamea

 Pădurea Republicii Moldova este un tezaur natural, plin de biodiversitate. Acoperind 11,1% din teritoriul țării, ea oferă un habitat vital pentru diverse specii de plante și animale.

În adâncurile sale, arborii precum bradul, fagul și molidul formează un covor verde pentru viețuitoare. Înălțimile copacilor sunt străbătute de rândunele, iar muzica lor întreține atmosfera pădurii. Ciocănitoarele veghează deasupra, iar liliecii zboară în nopțile liniștite. Fără căprioare, vulpi și veverițe viața pădurii n-ar fi atât de uluitoare cum este. Râurile Nistru și Prut ce străbat diverse păduri găzduiesc o varietate de pești: oblețul, grindelul, plătica, bibanul și multe altele.

Astfel, pădurea Moldovei reprezintă o comoară naturală ce necesită protejarea și conservarea pentru a asigura continuitatea acestui mediu fascinant.


Liviu Brînzilă Liceul Teoretic “Pro Succes”

Coordonator: Bălan Tatiana.




Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит