#Pădureamea

 Adrian era un copil simplu de la sat. Sătucul avea la marginea sa o pădure . Pădurea era locul său preferat , acolo el petrecea timpul, pădurea aducându-i aminte de mama sa, pădurea fiind locul unde el își petrecuseră cele mai bune clipe a copilariiei sale.

Pădurea era un loc feeric pentru el, adora să priveasca de pe bărcuța sa improvizata în pârâul ce trecea prin padure micile vietați ce se aflau, peștișorii colorati , broscuțele. Iubea să se tolănească prin iarba iar apoi uitânduse în sus să priveasca cum prin ramurile copacilor păsările își hrăneau puișorii. Mereu se uluia cum dupa ploaie râmele ieșeau la suprafață. Îl fascinau multe lucruri ce se petreceau în pădure, adora cântecul păsărilor ce împreuna formau o trupa ce puteai so asculți până la nesfârșit. Viețuitoarele acelei păduri erau mai apropiate și mai importante pentru el ca orcine alt cineva, fiind cele cu care el petrecea cel mai mult timp. Pădurea era locul unde el dispărea ca într-o altă dimensiune, el privind lumea cu alți ochi. Pentru el pădurea nu era ca un loc obișnuit unde oamenii se duc rareori pentru a se odihni sau a sărbători, pentru el pădurea era totul.

Caatare povestea nu este despre iubirea lui Adrian pentru padurea la marginea satului. Ce este mai mult ca un îndemn și ca încurajare pentru fiecare sa valorifice frumusețea ce ne înconjoară, pădurile bogate, viețuitoarele și misterele ei.

Victoria Doagă Liceul Teoretic ,,Pro Succes,, Coordonator: Balan Tatiana

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale  donatorului”.






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

Памяти журналистки Анны Белой