#Pădureamea

Aici pe vechile meleaguri ale Moldovei, unde soarele răsare în fiecare zi dinspre est, și apune, după o zi lungă spre vest, ne mândrim cu o biodiversitate bogată.

Pădurile din Moldova sunt o comoară naturală cu o diversitate bogată de specii de plante și animale. În aceste păduri, găsim o varietate de arbori, inclusiv fagi, stejari, carpeni, tei și ulmi, care își formează un acoperiș verde, frumos deasupra pământului. Prin pădurile noastră și-au găsit habitat cerbii, mistreții, vulpile, iepurii și viețuitoarele mici, precum veverițele și păsările cântătoare.„Plaiul Fagului” este casa a mii de viețuitoare.

Cerbul lopătar, mistreții, jderul de pădure și bursucul împart acest tărâm magic, care le oferă sursă pentru existență. Plaiul Fagului este plini de mălin, perișor, ferigile care îl fac at atât de îndrăgit de animale. Aici, pajiștile verzi se întind într-o simfonie de culori, iar pădurile de fag îți îmbrățișează privirea cu frumusețea lor. Plaiul Fagului este locul perfect pentru iubitorii de natură și pentru cei care doresc să se reconecteze cu lumea naturală.

Pădurile din Moldova sunt mai mult decât simpli adăposturi pentru o varietate uimitoare de plante și animale - ele sunt inima și sufletul regiunii, un monument al frumuseții naturale și al biodiversității. Aceste păduri străvechi nu numai că îmbogățesc peisajul cu frumusețea lor verde, dar joacă și un rol vital în menținerea echilibrului ecologic și a sănătății ecosistemelor locale.

Vlada Topor

Coordonator: Balan Tatiana

Liceul Teoretic „Pro Succes”

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. Медики за экологию” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.







 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

И лечит, и калечит