#Pădureamea

 

Aceasta publicație a fost elaborata de către „A.O. (Медики за экологию)” în cadrul programului de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, mplementat de A.O. EcoContact, cu suportul Suediei. Conținutul prezentei publicații constituie responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat opiniile EcoContact sau ale donatorului”.






Deschizând Aripile: Micul Lup și Poveștile Pădurii


În adâncurile unei păduri dese, Micul Lup, un pui plin de curaj și dornic de aventură, se întâlnește cu Fufi, o bufniță înțeleaptă, care îi dezvăluie tainele și frumusețea pădurii. Împreună, ei pornesc într-o călătorie fascinantă prin acest tărâm misterios, întâlnind o varietate de creaturi, de la păsări și insecte până la animale mari și plante exotice.

Pe măsură ce Micul Lup și Fufi se avântă mai adânc în pădure, devin martorii unor schimbări îngrijorătoare. Copacii sunt tăiați fără milă, iar animalele sunt nevoite să își caute adăposturi noi din cauza defrișărilor. Apa pârâului este încărcată de poluare, iar liniștea pădurii este perturbată de zgomotul mașinilor și utilajelor.

Îngrijorați de soarta pădurii și a locuitorilor săi, Micul Lup și Fufi decid să acționeze. Cu ajutorul tuturor prietenilor lor din pădure, ei încep o campanie de sensibilizare pentru a-i convinge pe oameni să își schimbe comportamentul și să protejeze mediul înconjurător. Prin acțiuni mici și gesturi de grijă, ei reușesc să încurajeze comunitatea să aprecieze și să conserve frumusețea pădurii.

Pe măsură ce timpul trece, Micul Lup și Fufi devin simboluri ale luptei pentru conservarea naturii. Cu determinare și încredere, ei își dedică viața protejării pădurii și a tuturor ființelor ce o populează, sperând că generațiile viitoare vor putea continua să se bucure de această comoară naturală

Gabriel Filipașcu elev al clasei a VIII-a “C” din liceul teoretic “Pro-Succes”
Diriginte: Balan Tatiana.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Животный мир лесов Приднестровья богат и разнообразен.

Объявление о конкурсе для школьников «Лес и его обитатели»

Памяти журналистки Анны Белой